Arasys III tehnologija

Arasys 3, inch loss,  je baziran na 20 godišnjem istraživanju tima, na čelu sa izumiteljem prvog pacemakera, prof.dr.Garry Pollockom i Donaldom Gilbertom, svjetski poznatim celularnim biologom. Namjena istraživanja je bila čisto medicinska, namijenjena rehabilitaciji pacijenata kod kojih je nastupila mišićna atrofija ( npr. kod prolongiranih imobilizacija ekstremiteta), pomoć održavanju mišićne mase kod različitih oblika muskularnih distrofija ,multiple skleroze, različitih neurodegenerativnih oboljenja, te nekoliko primjena u sportskoj i fizikalnoj  medicini.

I danas je Arasys izbor broj 1. kod ovakvih stanja u velikim centrima, ali , kako to obično bude, primjena u estetsko/reparativne svrhe, u svrhu fitnesa je daleko prevazisla originalnu namjenu.

Za razliku od ostalih aparata, koji ponekad veoma komično, djeluju na mišice abdomena dovodeći do njihove kontrakcije (svi smo vidjeli reklame tipa AB shaper). Za takvu spravu će vam svaki student medicine objasniti da se radi o najobičnijim galvanskim strujama, istim onim koje na vježbama koje izvode studenti medicine,kada, podražujuci mišiće žabljeg bataka, dovode do njegove kontrakcije. Na žalost, radi se o tzv. Izotoničnim kontrakcija, koje dovode samo do grčenja već postojeće sarkomere i NIKAD ne dovode do povećanja mase mišića niti do smanjena masnih naslaga, celulita i sl. Jer ne troše energiju!

Arasys je generator multiplo visokofrekventnih sinusoidnih nanoampera koji su sastavljeni od 1000 frekvencija  (tzv squareform signal/vidi sliku), kombinovanih tako da rezoniraju biološki signal koji mozak salje NEURONU, prije kontrakcije mišića. Dakle, signal Arasysa podražava neurone, efekat na mišić je posredan i prirodan, dovodi do potpune kontrakcije i aktinskih i miozniskih filamenata.

Arasys je JEDINSTVEN APARAT U SVIJETU sto dokazuje dosad nezapamćena medijska popraćenost.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.