Cellutec endermologija

G5 je francusko-američka kompanija koja je skovala naziv endermologija, prva u svijetu je počela sa proizvodnjom elektro-mehaničkih perkusora u svrhu borbe protiv celulita. Kasniji proizvodi, tipa LPG aparata, su modifikacija tehnologija i protokola koje su patentirali inžinjeri kompanije G5.

Kompanija postoji 50 godina i u svom bogatom portfelju su proizvodi za fizikalnu terapiju, kiropraktičare, sportsku medicinu i estetsku medicinu (pogledati link www.g5.com). Iz tog bogatog iskustva je proistekao Cellutec, jedan od najefikasnijih modaliteta borbe protiv tvrdokornog celulita.

Da bismo shvatili princip nakojem djeluje Cellutec i LPG potrebo se pozabaviti etiologijom (pozadinom nastanka) celulita. Molimo pogledati stranicu USLUGE–TRETMAN CELULITA.

G5 Cellutec generiše mehaničke vibracije određenih karakteristika (frekvencija 60 ciklusa u sekundi i snaga 1/6 HP) koje se preko nastavaka dizajniranih specijalno za dijelove tijela koji se tretiraju (patentirani Directional Stroking and Directional Percussion action) kombinujuči vertikalno i horizontalno djelujuće sile i efektivno dovode do rezonacije u tkivima, giratorne masaže, perkusije,  kompresije, mobilizacije dubokih tkiva. Te akcije dovode do pucanja omotnice celulita, deblokade limfne drenaže, omekšanja kolagena i stimulacije neokolagenogeneze, poboljšanja cirkulacije. Najbolji rezultati se potižu komplimentiranjem ove tehnologije sa ultrazvučnom kavitacijom.

Na tržištu postoji pletora različitih mašina koje tvrde da postižu rezultate bazirane na principima Celluteca. Mehanizam može biti sličan ali je ključna razlika u snazi. Dakle, potrebna je sinteza nekoliko mehanizama akcije kako bi rezultat bio zadovoljavajući.

Napokon, I JAJE SE KUHA U VODI. NA 10-20 STEPENI SE NIKAD NE SKUHA A NA 100 JE GOTOVO ZA 3 MINUTE.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.