Mezoterapija

M a l o , r a z r ije đ e n o   i   u   p r a v o   m je s t o
(Dr Michael Pistor)

Mezoterapija je efikasna, medicinska i tradicionalna metoda kojom se aktivne  supstance injiciraju u srednji sloj kože poznat kao mezoderm. „Kokteli“ za injiciranje se odredjuju po strogo poznatim pravilima već prema stanju koje se tretira, mjestu i efektu koji se želi postići. Podrobno razmatranje individualnih potreba svakog klijenta odredjuju sastav koktela.
To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela, a što zavisi od mišljenja ljekara koje formira  posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta.
Iako nastala prije 50 godina za druge primene (osteoartiriti i terapija hroničnog bola), u ovoj, estetskoj primjeni, to je vrlo mlada metoda, praktično najnoviji revolucionarni estetski tretman.
Lipoliza ili lipodisolve, kao sastavni deo pojma mezoterapije je nehirurška alternativa liposukciji, efikasna kod smanjenja masnih naslaga, a radovi na UCLA univerzitetu 1994./ 95. su pokazali da sitemski efekti ovih injekcija mogu doprineti opštem mršavljenju.

To dokazuju i francuske studije,a najnoviji kokteli za te svrhe imaju aktivne supstance koje tope čak i zidove masnih ćelija pa možda i nije pretjerivanje kad je neki zovu  neoprerativna liposukcija.

Mezoterapija postaje metoda prvog izbora kad su u pitanju bore, starenje lica i ruku, smanjeni tonus i ćelavost, akne, rozacea, ožiljci, strije, kapilari i pjegice.

Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinosi opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

Do sada je bilo puno pokušaja unosa supstanci dalje od epiderma, ali klasična mezoterapija ostaje prvi izbor kad je reč o efektu.Post a Comment

You must be logged in to post a comment.