Estetska mezoterapija

Starenje je nešto čemu niko od nas ne može pobjeći. Ono što, međutim, možemo učiniti, jeste ukloniti dokaze, koji su svakako najevidentniji na našoj koži. Mladolikost više nije nedostižan cilj. Potrebno je samo odabrati adekvatan način da svom izgledu oduzmete nekoliko godina.
Jedna od najdjelotvornijih metoda podmlađivanja kože jeste mezoterapija. U pitanju je mikroinjekciono ubacivanje hijaluronske kiseline i vitaminskih koktela, što vrlo efikasno podmlađuje i zateže kožu lica, vrata i dekoltea.

Procesom starenja koža gubi volumen, smanjuje se njen  broj kolagenih i elastičnih vlakana, postaje dehidrirana. Površni sloj kože ima funkciju barijere prema supstancama iz spoljne sredine, čime štiti naš organizam ali i ne dozvoljava resorpciju više od 6-10 % aktivne supstance koja postoji u regenerativnim kremama.

Rejuvenacijska mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali,amino-kiseline,kolagen, elastin, hijaluronska kiselina,metaboliti, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože, sloj u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm. Na takav način dobija se intenzivnija hidratacija i ishrana kože, proces starenja se značajno usporava i koža i potkožna tkiva rejuveniraju.

Tretmani ublažavaju bore na licu, vratu i dekolteu, vraćaju umornoj koži svežinu i jedrinu, zatežu je i hidriraju, odnosno postižu efekat vitalizacije i liftinga kože. Rade se mezoterapijskim pištoljem u više seansi, u zavisnosti od problema, 1x nedeljno,1x u 2-4 nedelje i jedanput mjesečno u tretmanima održavanja.

Ukoliko se metoda pravilno sprovodi sam osećaj uboda iglice je neznatan, a na koži se može pojaviti blago crvenilo i tačkasti tragovi od uboda koji se povlače za nekoliko sati.

Svežina i punoća kože se primećuju odmah. Trenutno vidljivo poboljšanje je 30%, a efekat iz dana u dan raste.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.