Korporalne (tjelesne) indikacije

INDIKACIJE ZA  KORPORALNU ( TJELESNU) PRIMJENU

Celulit i injekcijska lipoliza

Mezoterapija efikasno rešava celulit i veće masne naslage na slabinama, kukovima, butinama, oko koljena,viseći stomak, strije. Smanjuje se obim nadlaktica i poboljšava tonus. Rješava problem cirkulacije i kapilara i promjene kože na nadlanicama.

Opšta cirkulacija

Ovi tretmani su sastavni dio svih  drugih  tretmana, obavezno  već kod starijih od 30 godina,ali mogu biti i nezavisni s obzirom na pogodne efekte popravljanja tonusa krvnih sudova i opšteg stanja lakoće poslije serije od 3 ili 4  tretmana naročito kod gojaznih i kod celulita.

INDIKACIJE LICE I GLAVA

Veliki doprinos mladolikosti lica su kokteli koji ispunjavaju bore i podstiču tonus mišića donje polovine lica.

Lice izgleda mladje već posle prvog tretmana, ali je potrebno najmanje 6 za trajno mladji izgled uz mjesečno održavanje.

Za podbradak se pažljivo koriste lipolitički kokteli kao i kokteli za tonus.
Tamni kolutovi i kesice ispod očiju se  vrlo uspešno izbeljuju kroz 2-3 tretmana..
Alopecija (ćelavljenje) kod žena i muškaraca usled delovanja hormona DHT ili usled oštećenja hemijskim procedurama na kosi. Uspješno se tretira novonastala promjena i spriječava dalji gubitak kose.

PODMLADJIVANJE

Kad vam je potrebna vrlo hitna intervencija podmladjivanja za jedan specijalni dan ili jedan specijalni izlazak naša preporuka je:

POSEBAN TRETMAN ZA SPECIJALNE PRILIKE -dovoljan da se na važni dan izgubi umorni izgled lica i kože i dobije divni, zračeći, punjo mladji izgled.
Efekat je moćan i traje 2-3 dana, treba da posluži svrsi važnog izlaska kao prva pomoć ili kao najbolja prirodna trik šminka.

PRAVI EFEKAT PODMLADJIVANJA ostvaruje se kroz seriju procedura ( 4-8) koji zahteva samo mesečno održavanje i daje jedan u celini praktično dugotrajniji efekat koji sigurno odgoditi važu odluku za hirurški face lift.

SMANJIVANJE OBIMA
Dr Pistor je mezoterapiju uopšte nazvao „hirurški lijek“ jer deluje lokalno na sličan način kao hirurgija – odstranjuje lokalni problem. Tako se kroz seriju tretmana od 6-10 i više dobija efekat skidanja masnih naslaga sa željenog mesta zahvaljujući supstancama koje u malim količinama ubrizgane lokalno podstiču ćelije na korišćenje masti za energiju.

Najnoviji kokteli idu korak dalje pa razlažu i ćelijski zid masne ćelije

Mezoterapija za razbijanje masnih naslaga i depoa celulita, kao i za gubitak težine, je medicinska neinvazivna tehnika, slična postepenoj mini liposukciji, tretira lokalne masne naslage u predjelu stomaka, pojasa, bedara, natkoljenica, nadlaktica i podvaljka (tzv. lipoliza). Možete se odlučitii za francusku metodu, pri čemu je potrebno da na tretman dolazite dva puta sedmično, ili za rusku metodu, gde se mezoterapiji podvrgavate  jednom sedmično.

U ovom slučaju mezoterapijski kokteli (koji sadrže lipolitike i preparate koji ubrzavaju metabolizam masti i razgradnju celulita) uvode se dublje pod kožu u poređenju sa drugim indikacijama(subkutis od 4-13mm), a količina koktela zavisi od problema koji se tretira. Poslije tretmana mogu se mjestimično pojaviti hematomi koji se povlače za nekoliko dana, a od 4. dana poslije tretmana radi pojačavanja efekta preporučuje se masaža tretirane regije.Gojaznost opšteg tipa sa drasitčnijim povećanjima telesne težine, koji najčešće imaju za uzrok neki hormonski(metabolički) poremećaj, se ne mogu rešavati mezoterapoijom.U takvim slučajevima mezoterapija može biti samo podrška higijensko dijetetskom režimu i Arasys inch loss tretmanima

OSTALE (NEESTETSKE) INDIKACIJE

Metoda se još primenjuje u tretmanu reumatoloske, uroloske problematike i za tretiranje bolnih sindroma u sporstkoj medicini.


Post a Comment

You must be logged in to post a comment.