Derma RF-radiotalasni lifting (RTL)

Radiofrekventni valovi su našli primjenu u estetskoj medicini prije 10ak godina. Prvi takav uređaj u upotrebi je Thermage thermacool, koji je postizao mješovite rezultate u tzv RTL,  radiotalasnom liftingu. Pored toga što je procedura izrazito bolna, dubina penetracije radiovalova je bila neujednačena što je znalo rezultirati dubokim opeklinama, ožiljcima, dugotrajnom diskoloracijom kože, promjenom teksture kože…U SAD je ova generacija uređaja na zalasku upotrebe i FDA je izdala upozorenje medicinskom osoblju i pacijentima da su efekti primjene ovih uređaja u estetske svrhe veoma nekonzistentni.

Razlog za to je taj što je prva generacija tih uređaja radila na principu termokautera, uređaja koji se koristi za zaustavljanje krvarenja u toku operacija, uklanjanje različitih dobroćudnih i zloćudnih tvorbi u hirurgiji, ginekologiji…u tzv elektrohirurgiji.Taj uređaj potiže te efekte zahvaljujući visokoj temperaturi (400 st.C) na vrhu male iglice koji vrši tzv. fulguraciju tkiva.

Prvi uređaji za RTL su bili modifikovani kauteri koji su postizali visoke temperature na površini kože i samim tim dovodili do navedenih komplikacija. Potkožni efekti tih uređaja (oni koji dovode do liftinga) su samim tim zasjenjeni komplicakijama, izrazitom bolnošću, deformacijama…

dermaClinica KORISTI TREĆU GENERACIJU UREĐAJA ZA RTL (RADIOTALASNI LIFTING) GDJE SU ZAHVALJUJUĆI TEHNOLOGIJI KOJOM JE TEMPERATURA POVRŠINE KOŽE UVIJEK ZNATNO MANJA OD ONE U DUBINI IZBJEGNUTE SVE KOPLIKACIJE. TRETMANI SU PRAKTIČNO BEZBOLNI, POBOLJŠANJE U TEKSTURI KOŽE, TURGORU (ZATEGNUTOSTI), HIDRACIJI, VELIČINI PORA JE VIDLJIVO ODMAH I POSTUPNO SU SVE BOLJI TOKOM 4-6 MJESECI (zavisno od brzine metabolizma kolagena)

UREĐAJ KOJI KORISTIMO JE DERMA RF, ISKLJUČIVE NAMJENE ZA RADIOTALASNI LIFTING

MEHANIZAM DJELOVANJA RADIOTALASA

Radiotalasi djeluju na tkivo putem učinka na molekule vode pri čemu se oslobađa energija u obliku topline s brojnim efektima na tkivo. Tretmani se mogu provoditi tijekom čitave godine bez obzira na boju kože. Sunce nema nikakav utjecaj na tretman radiovalovima. Tretman se vrši pomoću posebnih nastavaka pri čemu nema nikakvih oštećenja na površini kože.Koriste se unipolarni i bipolarni nastavci pri čemu unipolarni nastavak zagrijava kožu do 2 cm ispod površine, a bipol. prodire 5-6 mm ispod kože.

EFEKTI RADIOTALASA :

1) Utjecaj na vezivno tkivo i metabolizam stanica

Kontrolirano zagrijavanje tkiva izaziva lokalizirano oštećenje vezivnog tkiva i kolagena pri čemu nastaje novi kolagen uz jačanje postoječeg. Klinički efekt očituje se zatezanjem kože, smanjivanjem bora i oblikovanjem lica. Koža odmah poprimi sjaj, bude glatka i meka uz pojačanu elastičnost i napetost. Metabolizam stanica jača i ubrzava se, te stanice postaju otpornije na vanjske štetne utjecaje.

2) Jačanje cirkulacije i limfne drenaže

Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu te pogoduje razgradnji masti.

3) LIPOLIZA – razbijanje masnih stanica

Efekt lipolize može se usporediti sa liposukcijom, samo što je rezultat brže vidljiv, te nije potreban nikakav oporavak.

4) Uništenje lojnih žlijezda

Radiofrekvencija uspješno uništava lojne žlijezde te smanjuje pore i mašćenje kože.

KAKO IZGLEDA TRETMAN ?

Tretmanom postižemo temperaturu tretirane kože od 39 do 40 C, te je nastojimo što duže održati. Za vrijeme tretmana osijećate toplinu koja se ublažava hladnim gelom. Cilj je postići crvenilo kože koje se povlaći 10 do 15 min nakon tretmana nakon čega nastavljate svakodnevne aktivnosti. Sunce nema utjecaj na tretmane. Tretmani traju 20 do 30 min . Preporuča se napraviti prva dva tretmana u razmaku od mjesec dana , te održavanje jednom godišnje

ZA ŠTO SE KORISTI TRETMAN ?

– Zatezanje kože lica i vrata
– Smanjivanje podbratka
– Pomlađivanje dekoltea i podizanje grudi
– Podizanje kapaka
– Uklanjanje celulita i strija
– Smanjivanje mašćenja kože i vidljivih pora

Kako djeluju radiovalovi?

Djeluju na molekule vode te izazivaju okretanje njenih molekula pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja kontrolirano zagrijava tkivo uz brojne učinke na njega. Što tkivo sadrži više vode u sebi, to je bolji efekt radiovalova. Zato se savjetuje prije i tijekom tretmana piti što više vode, barem 2,5 do 3 litre dnevno. Cilj tretmana je kontrolirano zagrijavanje tkiva na 42-44°C i što duže održavanje te temperature. Što je veća i duže zadržana postignuta temperatura, to je bolji efekt tretmana. Radiovalovi djeluju na vezivno tkivo, masne stanice, lojne žlijezde, metabolizam, cirkulaciju i drenažu. Metoda nije agresivna jer ne nastaju nikakva vanjska vidljiva oštećenja površine kože te se tretman može koristiti za sve tipove kože bez obzira kako ona bila osjetljiva.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.