Ultrazvučna endermologija (kavitacija)

Ultrazvučna kavitacija je najnoviji hit u tretiranju celulita i uklanjanju lokalizovanih masnih naslaga. Kavitacija se danas smatra jednim od najmoćnijih mehanizama pomoću koga se uništavaju masne ćelije .

To je najnovija metoda, čija tehnologija omogućava neinvazivan i bezbolan tretman koji je ciljano usmjeren na one dijelove tijela gdje imamo nakupljene tvrdokorne masnoće, kojih se ne možemo osloboditi ni jednom do sada dostupnom metodom, niti dijetom a ni vježbama.To su najčešće: stomak, kukovi,butine,unutrašnji dio koljena,nadlaktice, stražnjica…..Znači oni dijelovi sa kojih nikakvom dijetom ne možemo vidno smanjiti te naslage.

Ultrazvučna KAVITACIJA uklanja upravo te tvrdokorne masne naslage ciljano,na tačno određenim mjestima i to bez ikakvih operativnih zahvata.

Ovaj mehanizam funkcioniše putem radio-talasa specificne valne duljine  20KHz(kiloherca), koje ljudsko tijelo ne može osjetiti.Ultrazvučni talasi rezoniraju na određenoj dubini u subkutisu, što omogućava i obezbjeđuje selektivno razbijanje masnih ćelija, pri čemu koža, krvni sudovi, nervi i mišići ostaju neosteceni jer rezoniraju na drugoj frekvenci .

Prolazeći kroz adipozne naslage ultrazvučni talasi gube dio svoje energije zbog prirodnih barijera u živom organizmu. Ovaj proces je poznat kao efekat slabljenja  ultrazvučnih talasa jer se dio energije pretvara u toplotu. Time izazivaju povišenje temperature u adipocitima tj. masnim ćelijama i ubrzavanje metaboličkih reakcija kod njih. Ovo dalje dovodi do pokretanja prirodnog procesa lipolize tj. otpuštanja masti iz masnih ćelija i njihovog prelaza u slobodne masne kiseline, koje se zatim delom troše kao energetsko gorivo za rad mišića a dijelom se prirodnim putem eliminišu iz organizma.

Svojim djelovanjem ultrazvučni talasi takođe izazivaju naizmeničnu kompresiju i dilataciju tkiva. Osim što tako vrše vrlo efikasnu dubinsku masažu tkiva, dejstvo ovih talasa za posljedicu ima i povećanu propustljivost ćelijskih membrana i pospješivanje metabolizma ćelija. To dovodi do boljeg snadbijevanja ćelija kiseonikom i hranjivim materijama, i efikasnijeg oslobađanja od štetnih otpadnih materija i njihovog uklanjanja iz organizma.
Ultrazvučna mikromasaža poboljšava prokrvljenost pojačnjem dotoka krvi, a takođe i dubinski zagrijava tkivo. Time se pospešuje penetracija kozmetičkih preparata kao što su ekstrakt bršljana, serumi za lipolizu i tonifikaciju i razni sinergetski proizvodi, ne samo u površinske već i u dubinske slojeve kože.Metoda nije invazivna, ne osjećate skoro nikakav bol , samo blago zujanje u ušima. Ne postoje neželjeni efekti nakon ovog tretmana.  Tretman se ne preporučuje jedino osobama koje imaju bilo kakav metal u organizmu(proteze, bajpas), diabetičarima i osobama koje imaju tromboflebitis kao i u toku trudnoće.

Pored topljenja masnih naslaga KAVITACIJOM poboljšavamo stanje i izgled cijelog tijela. Najnovija verzija našeg aparata,koji je kombinacija RFa(radiofrekvence) i ultrazvuka velike snage a niske frekvencije, (što znači dva aparata u jednom),masne naslage topimo a koža izgleda glatka i zategnuta a cirkulacija je mnogo bolja.

Ovaj tretman preporučujemo i poslije porođaja za zatezanje stomaka, zatim poslije liposukcije, kad koža ostaje neravna i talasasta. KAVITACIJOM se te neravnine otklanjaju u potpunosti, tako da koža postaje ravna i glatka.

Za optimalne rezultate dermaClinica preoporucuje kombinovanje tretmana sa visokofrekventnom Cellutec masazom i Arasys inch loss bodyshape tretmanima.

ZONE NA KOJIMA SE RADI KAVITACIJA

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.