Tretman celulita

Celulit je kronična bolest koja nastaje zbog poremećaja u međustaničnom prostoru koji postaje gust i nije više moguća izmjena štetnih i hranjivih tvari.Ulogu u nastanku celulita imaju i drugi faktori: loša cirkulacija, ženski hormoni, osobito kontracepcija, genetika,način života,prehrana,nedovoljno kretanje.

Celulit je više od estetskog problema, to je bolest jer u kasnijim fazama bude jako bolan na dodir i sam po sebi, te ga je potrebno liječiti. Ne postoji najbolji tretman za celulit, već je tu kombinacija tretmana, jer jedan tretman ne može djelovati na sve uzroke celulita. Danas konačno možemo reći da smo pobijedili celulit zahvaljujući najnovijim tehnologijama, te on ne mora više biti naša noćna mora.

Osnovni je poremećaj u međustaničnom prostoru koji je ispunjen spojevima šećera i bjelančevina, tzv. glikoaminoglikanima, kao što je primjerice hijaluronska kiselina. Normalno se ti spojevi nalaze u obliku gela te je omogućena izmjena štetnih i hranjivih tvari.
Povećanjem njihove gustoće gel poprima oblik zgusnute tvrde mase kroz koju više ne mogu prolaziti hranjive tvari niti se štetne tvari uklanjati.
Time su stvoreni preduvjeti za zatvoreni krug razvoja celulita iz kojeg nema izlaza. Što je glavni pokretač toga procesa, za sada nije jasno, no čini se da je više faktora odgovorno za te promjene. Loša cirkulacija i limfna drenaža u tom procesu imaju važnu ulogu. Masne stanice se povećavaju i pritišću krvne žile, što dodatno slabi cirkulaciju i potiče nakupljanje tekućine. Vezivno tkivo koje ima potpornu ulogu sada postaje tvrdo i neelastično te obuhvaća masne stanice u tvrdu čahuru kroz koju ne može prodrijeti kisik s potrebnim hranjivim tvarima niti se štetne tvari ukloniti. Metabolizam se usporava i smanjuje se potrošnja masti kao izvora energije. Dalje nakupljanje štetnih tvari dodatno pogoršava stanje i izaziva upalu.

Pojačani unos estrogena putem kontracepcije ili hrane važan je uzrok sve ranijeg i češćeg razvoja celulita. Današnji stil života uz nedovoljno kretanje, kao i krivu prehranu, te posebno povišen unos šećera dodatno potiče razvoj celulita. Hrana bogata šećerom izaziva nagli skok inzulina koji potiče stvaranje masnog tkiva. Vezanjem šećera na bjelančevine slabi uloga bjelančevina te zato nastaje bolnost na dodir u kasnijim fazama celulita. Žene ne unose dovoljno bjelančevina kao izvor energije nego hranu bogatu šećerom. Poremećaj rada crijeva zbog dijete, gladovanje, unos hrane koju organizam ne podnosi dodatno potiče stvaranje masnog tkiva. Neredovita stolica dodatno pogoršava probavni sustav te je potrebna redovita regulacija stolice unosom hrane bogate vlaknima. Loša probava se po zadnjim otkrićima dovodi u vezu s celulitom.

Nedovoljna fizička aktivnost te dugotrajno sjedenje slabi cirkulaciju i limfnu drenažu. Smanjen unos vode pogoduje nakupljanju štetnih tvari u organizmu te usporavanju metabolizma i time smanjenju potrošnje masti kao izvora energije. Elastične čarape, uske podvezice ili odjeća, uz visoke pete, slabe cirkulaciju i limfnu drenažu, što dodatno pogoršava stanje. Pušenje smanjuje dovod kisika i time usporava cirkulaciju te metabolizam. Genetika je bitna, ali nema presudnu ulogu jer promjenom načina i stila života možemo njen utjecaj smanjiti ili poništiti.

Celulit ne možemo 100% ukloniti niti je to potrebno pogotovo zbog građe ženskog potkožnog masnog tkiva i utjecaja estrogena. S današnjim tretmanima možemo celulit znatno smanjiti i ukloniti te liposukcija je potrebna većinom u iznimnim situacijama. Ono što većina žena ne prihvaća nakon uspješno provedenog tretmana je da se celulit vraća i zbog toga su potrebni povremeni tretmani održavanja.

Anticelulitni tretman CELLUTEC aparatom: kraj tvrdokornom celulitu i nakupljenim masnim naslagama

Tretman je namijenjen za sve oblike i stadije celulita, pa tako i za najteže oblike.Tretman sa Cellutec aparatom će postići efekte razbijanja skupljenih masnih naslaga ali i zatezanja i smanjivanja intercelularnog vezivnog tkiva koje će omogućiti mobilizaiju metaboličkih produkata i štetnih tvari .Razmjena izmedju stanica i intercelularnog konektivnog tkiva će biti bolja,a samim tim i eliminacija nus proizvoda limfom djelotvornija.Tretman će omogućiti da mjesta najvećeg i najčešćeg nakupljanja masnih depozita ,a to su kod žena stražnjica,bokovi i natkoljenice budu intenzivno tretirana i  celulit eliminiran. Nakon tretmana postižu se najdulja razdoblja bez vraćanja celulita. Tretman nije predviđen za mršavljenje, ali kod nekih klijentica moguć je gubitak od nekoliko kilograma. Za vrijeme tretmana zabranjene su bilo kakve dijete ili gladovanja jer to pogoršava celulit. Potrebno je uzimati dnevno par litara vode, unos bjelančevina 4 puta tjedno, te umjerena fizička aktivnost radi jačanja mišića. Masaže nisu potrebne. Nakon završetka predvidjenog broja tretmana,a što ovisi o kliničkom nalazu,tvrdokornosti i obimu celulita preporučuju se tretmani održavanja.

Nakon prvog tretmana osjećate poboljšanje kvalitete i izgleda kože uz efekt zatezanja. Tijekom idućih tretmana poboljšava se cirkulacija i limfna drenaža te noge više ne natiču kao ranije. Osjećaj hladnoće u nogama se smanjuje. Neki konkretniji rezultati bi se trebali vidjeti nakon trećeg tretmana. Izgled kože kao narančina kora se uklanja pri čemu na dodir celulit je usitnjen. Kvaliteta i izgled kože na tretiranom mjestu se znatno popravi.

Tretman  nanostrujama Arasys body sculpting metodom ima za cilj smanjenja obujma tretiranih regija i gubitak celulita

Mezoterapija

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.